Ortstidningar Väst tar över OT:s redaktion

-Vi ger möjligheter för OT:s läsare att få lokala nyheter

ORUST: Ortstidningar Väst, som äger gratistidningen ST-tidningen och Lokaltidningen Stenungsund Tjörn Orust tar över OT:s lokalredaktion i Henån vid årsskiftet och även lokalredaktören själv, Erika Olofsson.

– Den överenskommelse vi träffat, som innebär att vi ger möjligheter för Orust Tjörntidningens prenumeranter att även fortsättningsvis få lokala nyheter från Orust och Tjörn,  är vi övertygade om att det kommer bli framgångsrikt, säger Roger Boström, vd för Ortstidningar Väst, som ger ut ST-tidningen, Lokaltidningen Stenungsund, Tjörn och Orust, Kungälvs-Posten, Mölndals-Posten, Kungsbacka-Posten  och Kungsbacka-Nytt.

Tar nästa steg

– Erika Olofsson kommer i och med denna förändring att fortsatta skriva om väsentliga händelser i spridningsområdet. Vi hälsar henne välkommen som anställd i vårt företag. Lokaltidningen Stenungund Tjörn Orust har under kort tid etablerat sig i Stenungsund och Tjörn. Nu tar vi nästa steg och ökar bevakningen på Orust. Detta gör vi genom att Erika Olofsson nu byter arbetsgivare men med fortsatt fokus på Orust, framhåller Roger Boström.
Tidigare var det meningen att Orust-Tjörn-tidningen (OT) skulle bli en del av Lysekils­posten (LP), men nu tar alltså Ortstidningar Väst över Lysekilspostens planerade utgivning på Orust och Tjörn.

Tidigare Stenungsunds Posten

Orust-Tjörn-tidningen hette tidigare Stenungsunds-Posten med Orust-Tjörn och utkom ­fyra dagar i veckan, precis som syster­tidningen Lysekilsposten. Före denna tid hade Lysekils­posten, som grundades 1905, ­bevakning på Orust-Tjörn i sin ordinarie tidning. Lysekilsposten blir vid års­skiftet fortsatt en lokaltidning för Lysekil, Sotenäs och Munkedal.